2009-09-02 / Madelaine Pettersson

Solbergs kunder i världstoppen för årsredovisningar

Solbergs kunder fick återigen topplaceringar i ”VM för årsredovisningar”, som gick av stapeln den 1 september. Allra bäst placerade sig Electrolux, som klassas som den näst bästa årsredovisningen i världen. Även AB Volvo hamnade i toppen. Totalt sett gick det bra för de svenska bidragen.

För 13:e året i rad rankas världens bästa årsredovisningar – Annual Report on Annual Reports kallas populärt för VM i årsredovisning. 300 internationella bolagsrapporter kommer med på topplistan, som offentliggjordes tisdagen den 1 september.

28 svenska årsredovisningar återfinns bland topp 200. I jämförelse med tidigare år har svenska bolag placerat sig allt högre på rankingen.

- Våra kunder lägger, tillsammans med oss, ner oerhört stort engagemang i arbetet med sin finansiella kommunikation. Det är väldigt roligt att se att detta premieras. Det är också roligt att se att svenska årsredovisningar överlag står sig väl i ett internationellt perspektiv, säger Håkan Solberg, vd för Solberg.

Bland de svenska årsredovisningarna produceras sju i samarbete med Solberg. Av dem gick det allra bäst för Electrolux, som tog hem andraplatsen.

Under rubriken ”What’s so special about some?” lyfter jurymedlemmarna fram tre rapporter. Även här kommer flera av Solbergs kunder i topp. Studiens grundare, Mike Guillaume, lyfter särskilt fram Concordia Maritime:

Concordia Maritime: The business model, market segments and trends, competitive environment, challenges and driving (or shipping) forces are reported much more precisely than in a majority of annuals”.

Vidare är Electrolux en av jurymedlemmen Dennis Larsens favoriter:

Electrolux is a very good example of well-balanced reporting, addressing all issues - and not least governance - with the same level of communication commitment”.

Report Watch konstaterar att vissa bolag på ett strutslikt sätt undviker att kommunicera kring nedgångarna på marknaden. Några står dock ut och får extra beröm för sitt klarsynta sätt att hantera och kommunicera kring krisen. Report Watch betonar också att försämrat resultat och recession inte automatiskt medför försämrad rapportering.

Korta fakta om Annual Report on Annual Reports

300 bolags årsredovisningar från hela världen listas.
28 av de 200 främsta årsredovisningarna är svenska.
7 av de 200 främsta årsredovisningarna produceras i samarbete med Solberg.

Rapporten i sin helhet kan läsas här:
http://www.reportwatch.net/annual-report-on-annual-reports-2009/

Bloggen
close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält