2011-07-03 / Carl Bjernstam

Almedalen 2011!

Så är vi framme, Solberg är i Almedalen i år igen. Under fyra fullspäckade dagar ska vi stödja och bevaka arrangemang åt våra kunder, lära oss mer om olika ämnen samt träffa kollegor, journalister och politiker.

Så är vi framme, Solberg är i Almedalen i år igen. Under fyra fullspäckade dagar ska vi stödja och bevaka arrangemang åt våra kunder, lära oss mer om olika ämnen samt träffa kollegor, journalister och politiker.

Med 1450 programpunkter är årets vecka den mest omfattande hittills. Företag, partier och organisationer satsar stora belopp för att nå ut med sina budskap. T ex satsar LO en miljon kronor och Almega nästan två.

Förra året dominerades veckan av valupptakt, Littorin-affären och Gudrun Schymans pengabål. Vad kommer hända i år? Vilka frågor kommer stå i centrum? Vilka avtryck kommer de tre nya partiledarna Juholt, Romson och Fridolin sätta? Vilket bemötande kommer Sverigedemokraterna att få? Och – inte minst viktigt – vem är här och hänger med vem?

Svaren får ni genom att följa oss här på bloggen och på Twitter där vi ska förska ge er en inblick i årets Almedalsvecka.

Dagens partiledare: Språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson (MP).
Gustav ”världens äldsta 25-åring” Fridolin befäste sin ställning som en stabil, om än för dagen tveksamt engagerande, talare. Inte heller Romson lyckades tända publiken. Betydligt säkrare och mer avspänd var hon i Erik Blix efterföljande ”eftersnack”.

Båda anförandena fokuserade näst intill helt på möjligheten till utbildning. Att flytta fokus från miljöområdet måste nog ses som ett led i Miljöpartiets strategi att bredda partiet och väljarbasen.

Almedalen handlar som sagt också om vilka som är där. I vimlet idag sågs bl a äldre – och folkhälsominister Maria Larsson, Patrik Sjöberg, Eva Röse, KG Bergström och Katrine Kielos.

/Arthur Zachau och Carl Bjernstam

Bloggen
close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält