2012-07-07

Göran - i en klass för sig

Almedalsveckan är slut och i vänthallen sitter trötta besökare. Nu vankas semester och alla har bråttom ombord planet som är en kvart försenat. När jag och Magnus går på är raderna fyllda. Längst framme vid cockpit, där flygvärdinnorna vanligtvis sitter, dimper vi ner på de två sista lediga platserna som vetter i motsats riktning till de andra. På stolen mittemot sitter Göran Johansson.

Almedalen handlar om att komma nära. Lobbyister får en chans att diskutera med politiker, media möter maktens personer, näringslivet knyter kontakter. Vinningarna kan bli stora både professionellt och personligt. Men ibland får jag av en känsla av ytlighet. Alla spelar sina roller och fokus ligger på retorik och på att övertyga. Var är värmen och den mänskliga kontakten?

 På flygresan hem visade Göran Johansson att det går att kombinera en hög befattning med just detta. Han pratade rakt och personligt, utan att linda in i formuleringar som grundar sig i strategiskt tänk. Det är befriande.

Obehindrat berättade han om sin syn på Socialdemokratin, media, näringsliv och Göteborgs utmaningar tillsammans med historier om händelser i uppväxten och tips för en nyutexaminerad i arbetslivet. Ständigt med intresse och lyhördhet för våra tankar och erfarenheter.

Vad gäller sociala medier är Göran övertygad. Där går det inte att skapa genuina kontakter. Man behöver träffas personligen, utbyta åsikter och höra röstläge för att utveckla relationer och undvika missförstånd. Föga förvånande för en man som med hela sin person utstrålar äkthet och karaktär.

Det blev 60 minnesvärda minuter av att komma nära en av Göteborgs mest tongivande personer. Pricken över I på en intrycksintensiv och lärorik vecka.

Bloggen
close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält