2017-05-24 / Sarah Callton

Maximera nyttan av din rapportering

Vid den här tiden på året, när årets rapportskörd är färdigproducerad, går vi igenom hundratals rapporter under några intensiva veckor. Vi identifierar trender och inspirerande och nydanande exempel från både internationella och svenska bolag. Slutsatserna från vår analys och guldkornen vi vaskat fram presenteras på vår Årsredovisningsdag. För dig som arbetar med rapportering är detta ett gyllene tillfälle för inspiration och trendspaning!

På årets Årsredovisningsdag, den femtonde i ordningen, presenterade vi bland annat utvecklingen av hållbarhetsramverk som GRI Standards och FN:s Globala mål för hållbar utveckling. Vi tittade också närmare på de nya kraven på hållbarhetsrapportering enligt Årsredovisningslagen och fick se på goda exempel på allt från varumärkesstärkande integrerade rapporter till pedagogiska riskbeskrivningar. Inom onlinerapportering presenterar allt fler bolag en årsöversikt i form av en digital kortversion och vi visade exempel från både Danone, Stena Metall och Volvo Cars.

Många besökare inspirerades också av Pernilla Grennfelt, SVP Communications and IR på Gränges som gav goda råd kring hur man bygger upp en kommunikationsfunktion på ett nytt bolag och börjar hållbarhetsrapportera enligt GRI:s riktlinjer. Gränges finansiella kommunikation har vunnit flera priser, bland annat Bästa Mid Cap-bolag i Regis årliga studie och Bästa delårsrapport av Aktiespararna och Kanton.

Vill du veta mer om trender inom rapportområdet? Läs våra tweets från Årsredovisningsdagen på Twitter och tveka inte att kontakta oss om du vill slipa på riskbeskrivningen, göra en gap-analys mot kraven på hållbarhetsredovisning enligt årsredovisningslagen eller ta fram en kortversion online!

Du som är intresserad av att komma på Solbergs seminarier, men inte får en inbjudan – maila oss på sarah.callton@solberg.se så ser vi till att du får en nästa gång det händer något skoj hos oss! 

Bloggen
close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält