Nya Solberg-konsulter

Vi har glädjen att välkomna ytterligare tre välmeriterade konsulter inom Corporate Communications, som stärker rådgivningen och erbjudandet till våra kunder.

Nya Solberg-konsulter

Louise König, konsult specialiserad inom CSR, Corporate Social Responsibiliy, med placering i Stockholm.

Louise har lång och internationell erfarenhet av förändringsledning och entreprenörskap, bland annat från USA och Sydostasien. Det genomgående temat är socialt ansvar för människor och miljö i kombination med affärsutveckling. Målfokuserat ledarskap med stor drivkraft har också genomsyrat Louises tidigare engagemang. Exempel på tidigare arbeten är på SEB där Louise utvecklade och implementerade miljöarbetet i organisationen. Sedan 1999 har Louise haft olika befattningar inom IKEA som till exempel regional miljökoordinator, global miljöchef för IKEAs distributionsorganisation, regional inköpschef för keramik i Sydostasien, baserad i Vietnam, samt regional social- och miljöchef. Louise kommer närmast från tjänsten som global social- och miljöchef för IKEAs transporter med placering i Helsingborg.

Lars Klarqvist, konsult och projektledare Web Management.

Lars har lång och gedigen erfarenhet av marknadsföring, affärsutveckling, ledarskap och projektledning i en rad olika verksamheter. Gemensam nämnare är att Lars alltid har varit verksam på ett eller annat sätt inom IT-stöd och web management. Exempel på tidigare arbetsplatser är High Performance System och Mentor IT. Lars kommer närmast från en projektledartjänst på reklambyrån Box Information.

Susanne Spicar, konsult specialiserad inom budskapsstrategier.

Susanne är journalist och har lång och gedigen erfarenhet i mediasverige. En stor styrka hos Susanne är att analysera komplexa sammanhang, göra dem tydliga och sedan förmedla dem till förståelse – för öga och öra. Susanne är en driven skribent med starkt engagemang för strategisk kommunikation och varumärkesutveckling. Exempel på tidigare arbeten är som reporter och programledare på Sveriges Radio och programchef för SR P4. Närmast kommer Susanne från befattningen som redaktionschef på Sveriges Radio Göteborg.

Lärdomar av Oceana-branden

26 mars 2024

Under ett frukostseminarium hos oss berättade Lisebergs PR- och kommunikationschef, Mårten Westlund, för första gången publikt om kommunikationsarbetet före, under och efter branden i Oceana.