Solberg bakom tre av världens bästa årsredovisningar

När världens främsta årsredovisningar rankas kommer sju av de tio bästa från Sverige. Solberg ligger bakom tre av dem.

Solberg bakom tre av världens bästa årsredovisningar

Sedan 2003 har rapporten Annual report on annual reports analyserat årsredovisningar och lyft goda exempel. Syftet har varit att inspirera noterade bolag att utveckla sin rapportering. I år är det SCA som fått högst betyg. Företaget prisas för en rapport som har väldigt bra struktur där information är extremt bra presenterat. På platserna tre, fyra och sex finns SKF, AB Volvo respektive ICA Gruppen – samtliga rapporter producerade av Göteborgsbyrån Solberg.

- Vi har en tradition i Sverige av öppenhet och transparens, och ett format för årsredovisningar där form, bilder och grafik samverkar med text som kommunikativa verktyg för att skapa förståelse hos läsaren. Det är något vi bör vara stolta över och vårda ömt, och något som vi på Solberg brinner för. Vi är stolta och glada över våra nära kundsamarbeten och möjligheten att få bidra till bra och kommunikativa års- och hållbarhetsredovisningar, säger Lena Sundbom, byråchef på Solberg.

Mer information:
Läs om arbetet med SKF:s årsredovisning.
Läs om arbetet med AB Volvos års- och hållbarhetsredovisning.
Läs om arbetet med ICA Gruppens års- och hållbarhetsredovisning.

Kontaktuppgifter
Lena Sundbom, byråchef Solberg
lena.sundbom@solberg.se
Telefon: 031-771 75 33

Om Solberg:
En drivande kraft för ett hållbart näringsliv. Solberg är en kommunikationsbyrå som skapar hållbar affärs- och samhällsnytta genom strategiska och kreativa helhetslösningar inom finansiell kommunikationhållbarhetvarumärke och PR.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Robert Odenjung, Senior Consultant and PR and Brand Strategy Advisor på Solberg

Robert Odenjung

Seniorkonsult och rådgivare PR och varumärke