Vår historia

I mer än fyrtiofem år har vi arbetat tillsammans med företag som har mycket höga krav på sin kommunikation. Åren har lärt oss att arbeta effektivt och strukturerat, samtidigt som vi hela tiden behållit vår lust att skapa och utvecklas. Här är några milstolpar i vår historia:

2015

Regis tävling Årets Byrå bekräftar vår position som strategisk rådgivare och partner. Varumärkes- och PR-uppdragen ökar i antal.

2011

Efterfrågan på rådgivning fortsätter att öka. Vi satsar på att utöka vårt varumärkeserbjudande. Vi får PR-kunder på nordisk basis och vi ligger i världstoppen vad gäller årsredovisningar.

2008

Vi växer och börjar bli trångbodda i Göteborg. I maj går därför flytten av huvudkontoret till nyrenoverade Hasselbladshuset mitt emot GöteborgsOperan. Invigningen av våra nya lokaler blir ett av många sätt under året att fira vårt 40-årsjubileum.

2007

Solberg öppnar nytt Stockholmskontor på Drottninggatan 65.

2005

Solberg blir av Regi utsedd till den mest attraktiva PR-byrån; den som flest informations- eller IR-ansvariga tänker på när de ska skaffa en ny samarbetspartner.

2000

Runt år 2000 ökar efterfrågan på rådgivning högst markant och flera nya kommunikationskonsulter och skribenter anställs.

1995

Internet gör entré. Solberg är en av pionjärerna inom webbanpassade rapporter och årsredovisningar. Därutöver gör vi också många avancerade företagspresentationer i multimedia format som distribueras på CD-ROM skivor.

1990

Desktop-tekniken börjar att införas. Detta innebär en mindre revolution i branschen och för Solberg. Vi går från att skissa för hand till att arbeta direkt i datorn.

1980

Under 1980-talet ökade efterfrågan på företagspresentationer kraftigt. Formaten varierar: tryckta presentationer, utställningar och olika typer av bildspel.

1975

En stor del av verksamheten består av årsredovisningsproduktion, framtagande av grafiska profilprogram, logotyper och förpackningsdesign.

1968

Ralf Solberg startar Ralf Solberg AB hemma i källaren i Mölndal. Ralf, med en bakgrund som grafisk formgivare och projektledare, får Volvo som första kund.

close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält