Corporate reporting

Onlinerapporter

För att få ut mer av de budskap och berättelser som arbetats fram i rapporteringen kan en onlinerapport fungera som ett effektivt webbaserat komplement. Onlinerapporten är en helt webbanpassad version av den formella års- och hållbarhetsrapporten och kan innehålla allt från den fullständiga rapporten eller presenteras som en nedkortad onepager-version.

En onepager kommunicerar det viktigaste från året på ett pedagogiskt och lättillgängligt sätt. Blandningen av text, bild, video och animationer lockar till läsning och gör onepagern till ett effektivt verktyg för att presentera bolaget på olika typer av enheter. Den fungerar lika väl på mobilen som på desktop och är utmärkt som landningssida när man ska dela sin rapport i till exempel sociala medier.

Enkelt rapportarkiv

Vår lösning gör det möjligt att samla alla rapporter på en gemensam webbadress på en molnbaserad webbserver. När denna webbplats är på plats går det att använda samma adress år efter år – och därmed få ett rapportarkiv på köpet.

Produktion

Solberg tar fram förslag på disposition, design och funktionalitet. Vi sätter upp säker hosting och konfigurerar ert CMS för rapportwebben. Baserat på en överenskommen design utvecklar vi de funktioner som krävs för att bygga den slutliga rapporten. Onepagern utvecklas på låsta delar av webbplatsen till dess att det är dags för publicering.

Exempel på användningsområden för en onepager:

  • Lansering av årsredovisning
  • Kapitalmarknadsdagar
  • Introduktion för nyanställda
  • Introduktion för leverantörer

Vanliga frågor

Onlinerapporten är en helt webbanpassad version av den formella års- och hållbarhetsrapporten och kan innehålla allt från den fullständiga rapporten eller presenteras som en nedkortad onepager-version innehållande till exempel nyckeltal, VD-ord, beskrivning av verksamheten, strategiavsnitt och ett hållbarhetsavsnitt. Det är vanligt att länka till PDF-versionen av rapporten för bakvagnens siffror.

Ett CMS (Content Management System) är det webbaserade system som används för att hantera innehållet på webbplatsen. Ett välbyggt CMS ger redaktören möjlighet att skapa intressanta webbplatser, utan att själv vara webbutvecklare.

Hosting kommer från web hosting (eng) betyder webhotell. Det finns många olika alternativ där de vanligaste är:

  • Egen webbserver hos den egna IT-organisationen
  • Egen webbserver på ett webbhotell (kallas även co-location)
  • Virtuell webbserver på ett webbhotell
  • Cloud-lösning (SaaS) direkt hos leverantör eller genom tredjeparts verktyg. Exempel på detta är Amazon Web Services och Microsoft Azure.

Kontakta oss om du vill veta mer!

Fredrik Rittberger – Seniorkonsult och digital rådgivare – Solberg Kommunikation

Fredrik Rittberger

Seniorkonsult och digital rådgivare