MEKO

En kommunikativ och användarvänlig webbplats

… med stöd i ny struktur, design och tekniska funktioner

MEKO AB, moderbolaget till bland annat Mekonomen, består av ledande bilservicekedjor med egen grossistverksamhet i norra Europa. Bolaget grundades 1973 och har sedan dess etablerat sig som en pålitlig partner inom fordonsbranschen. Med fler än 600 butiker och över 4 300 verkstäder erbjuder MEKO ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter alla som kör, reparerar eller servar fordon.

I samband med att MEKO uppdaterade sin grafiska profil var det också aktuellt att se över de externa plattformarna, bland annat struktur och utseende för webbplatsen. Vi på Solberg fick uppdraget att skapa en kommunikativ och användarvänlig webbplats som riktar sig till kapitalmarknaden, medarbetare och media. Med vår erfarenhet och expertis inom design och teknik, och vårt egenutvecklade paket för corporate-webbar, kunde vi skapa en skräddarsydd lösning för MEKO.

Tillsammans med MEKOs kommunikationsavdelning tog vi fram ny struktur, design och nya funktioner – och fyllde webben med innehåll från den tidigare webbplatsen och innehåll, som genom Solbergs corpwebb-paket, uppdateras automatiskt från MEKOs pressida på Cision respektive Modular Finance. Det handlar till exempel om pressmeddelanden, aktieägardata och aktiestatistik, insynslistor och nyckeltalstabeller.

Den här lösningen gör att MEKO nu enkelt kan integrera pressmeddelanden och aktie- och ägarinformation direkt på sin webbplats, vilket ger kapitalmarknaden enkel tillgång till sökt information. Lösningen hjälper dessutom MEKO att effektivisera sin kommunikation med målgrupperna, och ger besökarna på webbplatsen en mer heltäckande förståelse för MEKOs verksamhet och resultat.


Speciellt uppskattade funktioner

RESULTAT

Sammanfattningsvis resulterade Solbergs och MEKOs samarbete i en kommunikativ och användarvänlig webbplats som fyller MEKOs och målgruppernas behov och som samtidigt representerar bolagets varumärke på ett tydligt sätt.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Fredrik Rittberger, Senior Consultant and Digital Advisor på Solberg

Fredrik Rittberger

Seniorkonsult och digital rådgivare