Axfood och Volvokoncernen vinnare i Årets börsbolag 2021/2022

Två av Solbergs kunder fick häromveckan ta emot priser för sin rapportering. Axfood vann Årets börsbolag och Volvokoncernen fick ta emot hederspriset, där också SKF var nominerade.

Årets börsbolag – Volvo, Axfood, SKF

Årets totalsegrare och mottagare av titeln Årets börsbolag blev Axfood efter att ha fått maxpoäng för både Bästa årsredovisning och Bästa delårsrapport, och fått högst poäng för bästa IR-webbplats. Motiveringen för högsta betyg för årsredovisningen lyder: “Genom en heltäckande årsredovisning där bolaget på ett transparent och enkelt sätt presenterar relevant information löper en röd tråd med utgångspunkt i en tydligt strategisk inriktning.” 2021 var första året som Axfood och Solberg samarbetade kring bolagets års- och hållbarhetsredovisning och samarbetet omfattade projektledning, rådgivning, design och produktion. 

Bland fem nominerade bolag kunde Volvokoncernen ta emot hederspriset för sin finansiella kommunikation där års-och hållbarhetsredovisningen prisas för sin transparens, tydlighet och pedagogiska beskrivningar av verksamhet, strategi, värdeskapande samt risker och möjligheter i den gröna omställningen. Solberg har varit en partner till Volvokoncernen i framtagandet av bolagets årsredovisning sedan 1968 och medverkar i hela processen från kommunikationsstrategi, koncept och design till produktion och distribution.

Ett av de fem nominerade bolagen till hederspriset var SKF, som Solberg också arbetat med under en lång tid, med uppdrag för bland annat produktion av bolagets års- och hållbarhetsredovisning inklusive rådgivning, koncept, copy och design.

Tävlingen Årets börsbolag har genomförts sedan 1980 och bedömer rapporteringen från svenska bolag som är noterade på Nasdaq Stockholms samtliga listor och består av tre deltävlingar: Bästa årsredovisning, bästa delårsrapport och bästa IR-webbplats.

Axfoods årsredovisning för 2021 finns att läsa här.
Volvokoncernens Års- och hållbarhetsredovisning för 2021 går att läsa här.
SKFs årsredovisning går att läsa här.

Läs mer om Årets börsbolag och priserna som Axfood och Volvo fick ta emot här:
Tävlingen Årets börsbolag
Axfood segrare i Årets börsbolag 2021/2022
Volvo Group mottagare av hederspris i Årets börsbolag 2021/2022

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Anders Gustavsson, Senior Consultant and IR Advisor på Solberg

Anders Gustavsson

Seniorkonsult och rådgivare IR