Solberg och Volvo Cars vinner Grand Award i ARC Awards

Volvo Cars har tilldelats Grand Award i tävlingen ARC Awards för årsredovisningen 2022. Det är femte gången som bolaget och Solberg tillsammans prisas i tävlingen som är en av världens största inom rapportering.

Solberg och Volvo Cars visar upp sina diplom för ARC Awards 2023

Juryn för ARC Awards bedömer innehåll, kreativitet och design, och hur väl redovisningen kommunicerar företagets anda och corporate story. Totalt var det i år 1 560 inskickade bidrag från 34 länder från hela världen.

–Vår strategi börjar med vårt syfte: For life. Att ge människor frihet att färdas på ett personligt, hållbart och säkert sätt. Vi lever i enlighet med vårt syfte och det är viktigt att vår omvärld förstår våra strategiska mål, ambitioner framåt och finansiella resultat. Vi har lyckats meddela den storyn tillsammans med Solberg, säger Oona Heiska, IR-ansvarig på Volvo Cars.

Rapporten är framtagen i samarbete mellan Solberg och Volvo Cars.

–Jag tror vi vinner igen tack vare att vi delar en gemensam vision om att skapa en års- och hållbarhetskommunikation med en design i världsklass. Vi har ett prestigelöst samarbete, jobbar intensivt från båda håll och skrattar mycket mellan varven. Då blir det riktigt bra, säger Jeanette Gustafsson, seniorkonsult och rådgivare på Solberg.

Rapportens design får höga betyg av juryn.

–Det handlar om att se helheten och överträffa högt satta ambitioner i det visuella uttrycket och bildvalen. Att utifrån komplexa underlag förenkla och skapa förståelse med illustrationer och bilder för läsaren är ett stort och spännande förtroende att få, berättar Charlotta Havaas, strategisk designer på Solberg.

Det är den oberoende arrangören MerComm som står bakom ARC Awards. Grand Award utdelas i fyra kategorier: chairmans letter, script writing, PDF-version och Best of Europe. Volvo Cars har vunnit fem gånger i ARC Awards.

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Jeanette Gustafsson, Senior Consultant and PR Advisor på Solberg

Jeanette Gustafsson

Seniorkonsult och rådgivare PR