SEMINARIUM

Solberg Insights 2023 – Trendspaning

Trendspaning års- och hållbarhetsredovisning

Nyfiken på att höra mer om de senaste trenderna inom års- och hållbarhetsredovisningar samt lyssna på hur några av de bästa i Sverige arbetar med IR? Välkommen på vårt frukostseminarium Solberg Insights den 31 maj.

Vi kommer att dela med oss av årets rapporteringstrender och goda exempel från svenska noterade bolag samt berätta mer om det senaste inom hållbarhetsområdet. Vi ger en kort introduktion till EU:s nya direktiv och standarder för hållbarhetsrapportering, CSRD och ESRS och visar exempel från bolag som redan påbörjat arbetet för att uppfylla CSRD-direktivet.

Med gästtalare från Axfood och Energy Save

Alexander Bergendorf
Head of IR på Axfood

Alexander har jobbat med Axfoods IR-kommunikation de senaste tre åren. Han kommer att berätta om hur bolaget ser på IR, hur man bedriver sitt IR-arbete och vad han tror är anledningen till att Axfood blev utsedda till Årets börsbolag förra året.

När omvärlden kantas av stor global osäkerhet, med bland annat stigande energipriser, högre räntor och en hög inflation – hur bedriver man sitt IR-arbete och hur säkerställer man att kapitalmarknaden är kontinuerligt informerad kring bolagets verksamhet och utveckling?

Axfoods vision är att vara ledande inom prisvärd, bra och hållbar mat för att på så sätt skapa mer livskvalitet för alla. Under de senaste två åren har bolaget genomfört och integrerat sitt största förvärv någonsin samt arbetat för att etablera en helt ny logistikplattform. Dessutom har bolaget genomför energieffektiviseringar och expanderat sortimentet av hållbara och hälsosamma produkter.

Helena Wachtmeister
CFO på Energy Save

Helena har jobbat med Energy Saves börsresa i snart fem år. Hon kommer att berätta om bolagets IR-kommunikation och om hur företaget har kommunicerat hög tillväxt i en snabbväxande bransch.

Hur planerar energiteknikbolaget sin IR-kommunikation när energikrisen och kriget i Ukraina driver på energiomställningen?

Energy Save bidrar till energiomställningen i Europa genom tillverkning och försäljning av klimatsmarta värmepumpar. Företaget har under de senaste åren kraftigt expanderat sin marknadsnärvaro och börsvärde. Hur ser företagets strategi för IR-kommunikationen ut? Hur jobbar bolaget för att nå sina mål? Och vad gör man när man väl nått sina mål?

Solbergs talare

Andreas Johansson
Communications Consultant and Copywriter

Charlotte Högberg
Senior Consultant and IR Advisor

Anna Segenstedt
Senior Consultant and Sustainability Advisor

Datum

Onsdagen 31 maj 2023

Tid

8:00-11:00

Plats

Vallgatan 30, Göteborg

Pris

Solberg Insights är gratis men vi tar ut en no-show-avgift på 500 SEK.

Sista anmälningsdatum

2023-05-24


Nyfiken på att veta mer? Hör av dig till

Lena Sundbom, Managing Director på Solberg

Lena Sundbom

Byråchef, Partner