Certifierad utbildning i GRI Standards

Solbergs certifierade tvådagarsutbildning i GRI Standards ger dig inspiration och kunskap att utveckla ert hållbarhetsarbete och stärka er strategiska kommunikation. Med vår kurs utbildar du dig hos en av Sveriges ledande byråer inom strategisk kommunikation med över 20 års erfarenhet av utbildningar.

Utbildningen erbjuds på plats hos oss i Göteborg, alternativt på distans. Hör av dig till oss för att komma överens om det som passar dig bäst!

När
Tillfälle 1: 5-6 maj 2021, klockan 08:30–17:30
Tillfälle 2: 15-16 juni 2021, klockan 08:30–17:30
Tillfälle 3: 6-7 oktober 2021, klockan 08:30–17:30

Var
Hos Solberg, Sankt Eriksgatan 6, Göteborg (vid Operan/Nordstan) alternativt på distans via Zoom

Kursavgift
15 900 SEK (exkl. moms)
I priset ingår fika, lunch, diplom och kursmaterial

Anmäl dig här

Anmäl dig nu!

 
 
Tillfälle *
* Obligatoriska fält.

Varför GRI?

GRI Standards är ett verktyg som stärker hållbarhetsredovisningens grunder och kommunikation med intressenter. Genom att identifiera, hantera och kommunicera hållbarhetsfrågor skapas bättre förutsättningar för riskhantering och kontroll. Att kommunicera ert hållbarhetsarbete bygger förtroendekapital, skapar handlingsutrymme och stärker varumärket gentemot kunder och medarbetare, vilket ger bättre förutsättningar för ett långsiktigt och hållbart värdeskapande för samtliga intressenter.

Lär på distans

Vår certifierade utbildning finns också som distansutbildning. Då använder vi Zoom vilket är ett system lever upp till de höga kvalitetskrav som GRI ställer på distansutbildning, bland annat genom att gör det möjligt för deltagarna att arbeta i mindre grupper.

Om utbildningen

Under två dagar får du lära dig hållbarhetsredovisningens grunder enligt GRI Standards, den senaste versionen av GRI:s riktlinjer. Utbildningen går igenom de grundläggande principerna, hur processen bakom rapporteringen ser ut och vad resultatet blir. Deltagarna lär sig identifiera väsentliga hållbarhetsfrågor och hur man skapar bättre struktur, uppföljning och utvärdering av hållbarhetsarbetet. Vi kommer även in på hur hållbarhetsredovisningen stärker er strategiska kommunikation och förbättrar kommunikationen med era intressenter. Utbildningen blandar föreläsningar och teori med diskussioner, praktiska övningar och exempel för att hjälpa er organisation utveckla ert hållbarhetsarbete. Efter avslutad utbildning får deltagarna ett certifikat utfärdat av GRI:s sekretariat i Amsterdam.

Program för utbildningen.

Mål

Utbildningen utvecklar deltagarnas kunskap om hållbarhetsredovisning och hållbarhetskommunikation och stärker deras förmåga att leda och delta i arbetet med hållbarhetsredovisningen. Deltagarna får en god övergripande förståelse för vad som krävs för att uppfylla GRI Standards riktlinjer och hur redovisningen kan stärka och utveckla organisationens hållbarhetsarbete och hållbarhetskommunikation.

Vem

Utbildning stärker kunskapen hos hållbarhetsansvariga och ger grundläggande kunskaper hos nya medarbetare. Den riktar sig till dig som arbetar med hållbarhet, redovisning eller kommunikation och som vill utvecklas och lära dig mer om hållbarhetsredovisning och hållbarhetskommunikation.

close cross

Vill du bli kontaktad?

* Obligatoriska fält

Om kursledarna

Har du frågor om utbildningen eller din anmälan? Hör av dig till någon våra kursledare:

Rikard Ledin da Rosa

Hållbarhetsrådgivare

 

Rikard arbetar mycket med strategiskt hållbarhetsarbete och kommunikation för såväl näringslivet som offentlig sektor. Han är en van utbildare, certifierad revisor inom miljö- och kvalitetsledningssystem och har bred kompetens inom GRI Standards, Globala målen (Agenda 2030), ISO 14001, 45001, 9001 och 26000 samt projektledning. Rikard är GRI-certifierad utbildare.

Kontakta Rikard:
rikard.ledin@solberg.se
031-771 75 15

Kajsa Sterner

Hållbarhetsrådgivare

 

Kajsa har bred kompetens inom hållbarhetsredovisning i enlighet med GRI Standards, FN:s Global Compact samt är certifierad av IIRC:s ramverk för integrerad rapportering <IR>. Hon har varit involverad i en rad redovisnings- och kommunikationsprojekt med fokus på hållbarhetsfrågor, intressentdialoger, väsentlighetsanalyser och gapanalyser. Kajsa är GRI-certifierad utbildare.

Kontakta Kajsa:
kajsa.sterner@solberg.se
031-771 75 80

Program

Dag 1
kl. 08:30–17:30
Introduktion och bakgrund
Överblick av GRI Standarder
Lunch
GRI Standarder – fördjupning
Redovisningsprocessen
Dag 2
kl. 08:30–17:30
Väsentlighet
Hållbarhetsstyrning
Lunch
Väsentlighet – fördjupning
Sammanställa och presentera information
Bedömning av hållbarhetsredovisningar
Summering och avslutning