Vi vill gärna träffa dig!

Senior hållbarhetsrådgivare

Ansökningstiden har gått ut och just den här tjänsten är tillsatt. Skicka gärna in en spontanansökan om du är intresserad av att bli en i teamet!


Senior hållbarhetsrådgivare

Vi på Solberg hjälper våra kunder att bli ännu bättre i sitt hållbarhetsarbete och att kommunicera det effektivt. Vi är grymma på rapportering och tillsammans med våra kunder vinner vi varje år priser både i Sverige och internationellt. Till vårt hållbarhetsteam i Göteborg söker vi nu en senior hållbarhetsrådgivare.

Hos oss får du jobba med:

💎 Inspirerande uppdrag inom strategi och kommunikation 
⭐️ Engagerade och utmanande kunder
💜 Ett tight och härligt gäng kollegor

ROLLEN
Som hållbarhetsrådgivare får du möjligheten att arbeta med inspirerande kunder inom många olika branscher och mognadsgrad. Rollen innebär att utveckla kundernas hållbarhetsarbete och -kommunikation på ett sätt som stärker deras affär. Du stöttar, inspirerar och utmanar våra kunders hållbarhetschefer och ledningsgrupper. Arbetet är såväl strategiskt som hands-on. En stor del av arbetet berör på olika sätt hållbarhetsrapportering och du har erfarenhet av att arbeta med allt från intressentdialoger till väsentlighetsanalyser och av att skriva texter till hållbarhetsrapporter. Du gillar detaljerade redovisningstekniska frågor och följer utvecklingen av nya regler och ramverk. Du leder vissa projekt själv, i andra är du en del av en större projektgrupp. Du arbetar nära såväl uppdragsgivare som kollegor och gillar att ha rollen som bollplank. Du gillar att skapa nya affärer och utveckla erbjudanden. Du har vana av att arbeta med ledningsgrupper och känner dig trygg i leda workshops och utbildningar.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Nulägesanalyser, gapanalyser och riskbedömningar.
 • Intressentdialoger och väsentlighetsanalyser.
 • Rådgivning kring insamling av data och framtagande av rapporteringsmanualer.
 • Produktion av hållbarhetsrapporter och annat kommunikationsmaterial.
 • Redovisningsteknisk rådgivning avseende ramverk som GRI Standards, ÅRL, TCFD m.fl.
 • Att utbilda våra kunder i hållbarhet och rapportering.
 • Utveckling av Solbergs erbjudande inom hållbarhet.

VEM ÄR DU?
Rollen förutsätter en bred kunskap inom allt från klimat och miljö till mänskliga rättigheter och compliance-frågor, och en förmåga att förstå våra kunders branscher och deras specifika utmaningar. Du har ett stort intresse i att följa utvecklingen på hållbarhetsområdet och har förståelse för hur nya krav som EU:s taxonomi för hållbara aktiviteter och CSRD påverkar näringslivet.

Vi tror att du har följande bakgrund:

 • Kandidatexamen i ekonomi, samhällsvetenskap, journalistik, miljövetenskap eller liknande.
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsområdet, antingen som rådgivare, revisor eller i en hållbarhetsroll på ett större bolag.
 • Stort intresse för hållbarhetskommunikation – gärna med fokus på rapportering.
 • Kunskap ramverk för hållbarhetsrapportering, exempelvis GRI Standards, SASB, Årsredovisningslagen, TCFD och EU:s taxonomi för hållbara aktiviteter.
 • Förståelse för finansmarknaden, intresseorganisationer, konsumenter och andra relevanta målgrupper för hållbarhetskommunikation.
 • Genuint affärsmässig och vill arbeta både som rådgivare och långsiktig relationsbyggare.
 • Duktig på att koordinera, planera och leda både små och stora projekt.
 • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att genomföra klimatberäkningar enligt GHG Protocol eller har arbetat med att implementering av Human Rights Due Diligence.

ANSÖKAN & KONTAKT
Vi samarbetar med rekryteringsföretaget Your Talent i denna rekrytering, ansök på www.yourtalent.se För ytterligare information vänligen kontakta rekryteringskonsult Johan Sjöberg på 0761-709851, johan.sjoberg@yourtalent.se

Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Lärdomar av Oceana-branden

26 mars 2024

Under ett frukostseminarium hos oss berättade Lisebergs PR- och kommunikationschef, Mårten Westlund, för första gången publikt om kommunikationsarbetet före, under och efter branden i Oceana.